top of page

הוצאה לפועל

 

"הוצאה לפועל" הוא למעשה שם נרדף לרשות האכיפה והגביה , היא הרשות האמונה על אכיפת פסקי דין במדינת ישראל.

הרשות פועלת מכוח "חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז 1967", "תקנות ההוצאה לפועל, תש"ם 1979", ועוד חוקים נוספים ייעודים לצורך גבית חובות. הרשות מנוהלת באמצעות רשמי הוצאה לפועל, אשר להם מס' בודד של סמכויות שיפוטיות.

 

באמצעות רשות האכיפה והגבייה ניתן לגבות חובות שונים כגון: פסקי דין אזרחיים, פסקי דין של בתי הדין הרבנים, פסקי של של לשכת עורכי הדין, פסקי דין למזונות, שטרות חוב, שיקים, אכיפת משכון, ועוד. 

יצויין גם כי באמצעות רשות האכיפה והגביה ניתן לבצע פסקי דין לצווי עשה כדוגמת פינוי מושכר וכו'

מתוקף חוק ההוצאה לפועל זוכה יכול לפעול במספר אמצעים לשם גביית חובו, ביניהם: עיקולי בנקים, עיקולי רכבים, עיקולי מטלטלין ומקרקעין, קבלת צווי מידע, הטלת הגבלות על יציאה מהארץ ועל רישיון הנהיגה ועוד.

חייב יכול לבקש מרשם ההוצאה לפועל סעדים שונים כגון: צווי תשלומים חודשיים, איחוד תיקים, הכרזה עליו כמוגבל באמצעים, הפטר בהוצאה לפועל, הסדר חוב ועוד.

 

צ'קים ופסקי דין של בתי-משפט ושל בתי-דין בעניינים אזרחיים ניתנים בדרך כלל לביצוע באמצעות לשכת ההוצאה לפועל (הנקראת בקיצור הוצל"פ). הזוכה אמור לפנות להוצל"פ כדי לממש את פסק הדין, כלומר לשכת ההוצאה לפועל הינה גוף ביצועי ולא גוף שיפוטי, למרות שלרשמי ההוצל"פ סמכות לקבל החלטות שיפוטיות מתברר כי הליך הגבייה אינו פשוט לזוכה ובוודאי לא לחייב. המצב בהוצאה לפועל זועק לתיקון, בין אם מנהלתי ובין אם חוקתי. ראשי הוצאה לפועל לשעבר טוענים כי מאחר שלא ניתנו להם כלים מתאימים על סמך חוק ההוצאה לפועל, הם נאלצו לא .פעם לקבל החלטות נטולות שיקול משפטי 
 

 

כל שנדרש הוא פנייה לעו"ד הוצאה לפועל אשר מכיר את הרשות וחוקיה, ואשר יבצע בדיקת תיק בהוצאה לפועל והתאמת הפתרון המתאים.

               המידע המובא לעיל הינו להעשרה בלבד ואיננו בשום אופן תחליף לייעוץ משפטי עבור הקוראים.

                 כדי לקבל ייעוץ משפטי מותאם יש לפנות לעו"ד נופר לוץ בדרכים המנויות ליצירת קשר עימה.

bottom of page